Cases / IT-styrelse

IT-styrelse

Rekrytering till Danmarks största IT-styrelse

Capax har ansvarat för rekrytering av företagskritiska IT-profiler i en komplex offentlig organisation med ett omfattande tekniskt upplägg.

I mer än fem år har Capax agerat HR-partner åt en av Danmarks största offentliga IT-organisationer, och fortsätter att göra det.

Rekryteringarna har inkluderat tekniskt tunga profiler, till exempel lösnings- och systemarkitekter, Machine Learning Tech Leads, samt direktörer och biträdande direktörer, inom det tekniska området och kandidatområden med SAFe-erfarenhet.

Danmarks största offentliga IT-organisation sköter många samhällskritiska uppgifter och har därmed ett kontinuerligt behov av olika kompetenta specialister. 

Gemensamt för kandidaterna, förutom deras omfattande tekniska specialistkunskaper, är att de måste kunna tala danska, vilket minskar det geografiska området och kan skapa utmaningar.

Uppdraget krävde en god förståelse för offentlig rekrytering samt vilka kandidater som var relevanta i förhållande till de specifika jobbtitlarna, och som befann sig inom löneramen.

Lärdomar

Genom att se bortom de självklara ämnesområdena samt framgångsrikt blanda junior- med seniorprofiler har Capax lyckats hitta relevanta kandidater till alla tjänsterna.

Mer information om rekrytering till Danmarks största IT-styrelse?

Kontakt

Capax Sine

Sine Jelle

Senior Recruitment Consultant & Team Lead