Outplacement

Att säga upp en eller flera medarbetare är svårt för både medarbetarna och företaget. Det finns mycket att tänka på för båda parter, inte minst att man behöver hjälpa den eller de drabbade medarbetarna att komma vidare i karriären, men också att underlätta för sig i en svår process.

På Capax är vi specialister på rekrytering inom både IT- och ingenjörsbranschen. Vi har en översikt över branschen och ett brett nationellt såväl som internationellt nätverk.

Därför erbjuder vi skräddarsydda outplacement-kurser, där vi tar hand om den eller de drabbade medarbetarna.

Alla outplacement-processer hos oss är individualiserade utifrån individens kompetenser, utvecklingsmöjligheter och önskemål. Det innebär att den avskedade medarbetaren får värdefull sparring från våra specialiserade karriärkonsulter och får ordentlig hjälp med att komma vidare i karriären. Dessutom får den enskilda medarbetaren råd om CV, jobbsökning och aktivering av nätverk.

Outplacement-processen

Outplacement-processen

BASIC

En basis-process inleds med framtagningen av ett personlighetstest, som hjälper till att klargöra kommande förlopp, och som blir centralt för processen.

I den här processen agerar en personlig karriärkonsult sparringpartner åt den avskedade medarbetaren. Processen anpassas efter personliga önskemål och behov. Vi fokuserar på att förtydliga individens kompetenser, mål och värderingar.

PREMIUM

En premiumprocess inleds på samma sätt: med framtagning av ett personlighetstest som hjälper till att klargöra kommande förlopp och som blir centralt för hela processen.

Även i den här processen används en personlig karriärkonsult som bidrar med sparring och inspiration. Därutöver tillkommer en extra nivå genom aktivering av ett professionellt nätverk.

Processen sätts samman för att förtydliga individens behov och önskemål.

EXECUTIVE

Denna process är skräddarsydd för chefer. En Executive-process inleds på samma sätt som de andra två processerna: först tas ett personlighetstest fram som förtydligar det kommande förloppet, och som sedan blir helt centralt för resten av processen.

I denna process kommer den avskedade chefen att uppleva rådgivare med stor inblick i chefernas arbetsförhållanden samt arbetsmarknad, med djup kunskap om de utmaningar och överväganden som man går igenom som arbetssökande.

Vill du veta mer om outplacement på Capax?

Kontakt

Capax Marianne

Marianne Petersen

Chief Recruitment Consultant & Team Lead