Våra Konsulttjänster

Shibuya crossing
Shibuya crossing

Vad erbjuder vi?

Capax specialitet är headhunting och rekrytering av ingenjörer, IT-specialister samt tekniska chefer. Vi löser också konsulttjänster i samband med rekryteringsprocesser, talangutveckling samt sökning och identifiering av globala talangpooler.
Nya medarbetare till företag och organisationer rekryteras både lokalt och globalt.

Vi har ett unikt fokus på – och inblick i branscher såsom:

  • IT
  • Infrastruktur & transport
  • Energi, olja & gas, vindenergi
  • Industri & bygg
  • Läkemedel & medicinteknik
  • Offentligt

Våra tjänster

Search & Selection
Hos Capax anpassar vi våra tjänster specifikt för det individuella uppdraget. Vi jobbar med allt från Search & Selection uppdrag i Sverige till identifiering av kandidater som matchar komplexa ingenjörsprofiler i upp till fem olika länder samtidigt. I de uppdrag som vi löser är det viktigaste att våra konsulter har nära anknytning till hela processen och tar ansvar för att rätt kandidat hamnar på rätt jobb.

Läs mer om rekryteringsprocessen här

Limited Search
Syftet med Limited Search är att ge företag en lätt och snabb tillgång till ingenjörer, IT-specialister eller tekniska chefer som annars är svåra att få tag på. Capax har byggt upp en Talent Map inom en rad specialistområden, där vi har identifierat kandidater med särskilda kärnkompetenser. Det gäller bland annat för områden såsom maskiningenjörer, svagströmsingenjörer och projektledare. Limited Search har som syfte att hjälpa till med rekryteringsuppgifter som inte nödvändigtvis kräver full Search & Selection rekryteringsprocess.

Staffing
Capax erbjuder förmedling av högt kvalificerade ingenjörer, IT-specialister och tekniska chefer för projekt och tillfälliga uppdrag. Det kan vara relevant om ett företag har en period med hög arbetsbelastning eller inte önskar att fastanställa fler medarbetare under en period. En projekt- eller tillfällig anställning kan emellertid också övergå till en permanent anställning efter en överenskommen per.

Personlighetsprofiler
Som en del av vår rekryteringsprocess erbjuder Capax att personlighetstesta kandidaterna. Vi är certifierade i MPA och OPQ32.
Som en  fristående tjänst erbjuder vi också att testa kandidater som inte har varit en del av en rekryteringsprocess via Capax.

Utformning av jobbannonser
Hos Capax har vi en djup branschkunskap och vi kan därför erbjuda att utforma jobbannonser som attraherar rätt kandidater. Utifrån kundens önskemål och behov tar vi gemensamt fram de effektivaste jobbannonserna.