Företag

Rekrytering - Capax Recruitment

Experter i rekrytering av ingenjörer och IT specialister

Capax är marknadsledande inom rekrytering av ingenjörer och IT-specialister i Sverige. Vi jobbar mycket utifrån dina, som kunds, specifika önskemål och behov för att se till att ni får det bästa urvalet av kandidater.

Vi har Skandinaviens största kandidatdatabas med passiva kandidater och tillsätter årligen mer än 200 specialister. Kandidater arbetar inom industrier som energi, industri och infrastruktur. Tillsammans med dig som kund diskuteras också möjligheten att expandera kandidatfältet till utländska profiler. Kontakta oss gärna för en icke-bindande feedback om hur du bäst hittar ett starkt kandidatfält för en specialist eller ledare.

“Vi kan varmt rekommendera Capax som samarbetspartner. De har på ett mycket bra sätt kunnat anpassa arbetet efter våra behov och önskemål. Det är ingen tvivel om att teamet består utav duktiga och kompetenta rekryteringsspecialister.”

– Emma Åstrand, HR-Chef, Saldab (del av Dustin Group)

Datacenter

Case: Rekrytering av kandidater till uppstart av nytt datacenter

Våran kund har ett stort behov av IT- och ingenjörs kandidater till deras nya datacenter. Kundens krav var bl.a. att kandidaterna skulle kunna både flytande det lokala språket och engelska. Den största utmaningen var datacentrets placering, vilket begränsade kandidatfältet. Över 20 kandidater blev accepterade av kunden under en period på 2 månader.

Exempel på rekryteringar: Byggnadsingenjör, Facility Support ledare, Critical Facility ingenjör, kontrollingenjör, anläggnings projektledare, EHS, Miljökoordinator, El-ingenjör, Mjukvaruutvecklare och Lösningsarkitekt.

Lessons learned: Kombinationen av Capax’s stora nätverk och unika kunskap skapade ett positivt samarbete. För att höra mera: Kontakta Anna Svedberg

Olja & gas

Case: Rörsystemdesigns ingenjör till olja & gas industrin

Våran kund saknade en kunnig rörsystemingenjör, som skulle ha erfarenhet av utmattning av material och strukturella styrkor eller annan kvalificerad numerisk analyserfarenhet. Utmaningen var att hitta en kandidat som kunde uppfylla kraven på anställningen och hade relevant branscherfarenhet. Med hjälp av Capax hittade kunden en kandidat på 1 månad.

Lessons learned: Kombinationen av Capax’s förmåga att få rekryterat kandidater i tal- och kunskapsdelning av marknaden omkring svåra tekniska ingenjörsprofiler bidrog till ett positivt samarbete.

För att höra mera: Kontakta Lina Svedberg

%d bloggare gillar detta: